Hvor mye kan du låne?

Det er jo slik at det er stadig endringer i hvor mye penger folk kan låne, grunnet den finansielle situasjonen både økonomien og du som enkeltperson har. Derfor skal vi i denne artikkelen gå inn på generelle betingelser som gjør at du kan finne ut hvor mye du kan låne.

Egenkapital

Dette er noe som stadig er en snakkis innenfor boligkjøp. Dette fordi det er sånn i Norge at du må ha 15 % egenkapital for å kunne kjøpe en bolig. Dette mener mange er urettferdig, ettersom boligprisene har en tendens til å stige enormt mye, spesielt i storbyene i Norge. Dette skaper et skille mellom folk som kom seg inn på boligmarkedet tidlig og de som fortsatt strever. Ettersom egenkapitalkravet er på 15 % vil dette føre til at siden boligprisene stiger, så må man spare mer og mer for hvert år som går. Noen mener de har fasit på hvordan du kan unngå dette kravet. Så hvis du ikke har egenkapital, hvorfor ikke prøve deg på disse? Det kan jo være du har flaks og får det til!

Hvor mye kan du låne?

Hvor mye kan du låne - Hvor mye kan du låne?

Det har lenge vært en regel at lån ikke kan være mer enn 5 ganger brutto årsinntekt. Dette betyr at hvis du som enkeltperson tjener 500 000 kroner i året, så kan du låne 2 500 000 kroner. Dette er et enkelt regnestykke som ikke tar høyde for, for eksempel om du har gjeld eller andre nedbetalingsarrangementer. Det er ofte sånn at banken vil senke lånebeløpet med den gjelden du har.

Hvor mye kan du låne?
Rull til toppen